Търсене в този блог

сряда, 27 април 2011 г.

"Холдинг Варна" ще възстановявя розариума в Морската градина

"Холдинг Варна" АД продължава традиционното възстановяване на Розариума в Морската градина във Варна. Това съобщи днес пресслужбата на акционерното дружество. В навечерието на Деня на земята и Великден на 21 април от 11ч., служителите на дружеството ще засадят нови 280 розови храста, с които ще бъдат попълнени още две цветни полета, пише в съобщението до медите. В него се уточнява също, че "140 от чаените хибриди са оранжеви, сорт "Метеор", а останалата половина са двуцветни – жърто-розови, сорт "Конфети". Растенията са български, като засаждането им е съобразено с плановете за озеленяване на района".

Успоредно със същевременно ще бъдат санирани две от перголите в района на Розариума, съобщават още от холдинга. Вече са подменени счупените ламели, ремонтирана е металната конструкция и двете съоръжения ще бъдат боядисани. В резултат на акцията на холдинга ще бъдат поправени и освежени и пейките в района.

Инициативата се провежда за втори път, след като миналата година "Холдинг Варна" АД засади повече от 200 розови храста, които покриха две от полетата, припомнят от компанията. Растенията бяха от вида чаен хибрид, сортове "Iceberg" и "Eurored" в бяло и червено.

В Розариума в Морската градина на Варна има 31 полета за розови храсти, в които трябва да има 57 вида рози.

"Холдинг Варна" АД има желание да помогне за облагородяването на тази част от парка в дългосрочен план, като кампанията за възстановяване на цветните полета и съоръжения за отмора ще продължи", се казва в пресрилийза на компанията. Нейното име нашумя покрай покупката на 118 дка в Морската градина на Варна на цена 50 евло на кв.м. Терените бяха продадени от бившия областен управител на Варна Христо Контров, назначен от квотата на ДПС. Сделката беше сключена на 5 юни 2009 г.

Източник:dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар