Търсене в този блог

неделя, 17 април 2011 г.

Изложбата "Три поколения и с някои различия" ще бъде открита във Варна

На 14 април от 18.00ч. в "Галерията на Ева" във Варна ще бъде открита съвместна експозиция - живопис и колаж – на четирима автори и приятели , преплели пътищата си във Велико Търново. Това са художниците Цветан Колев, Йордан Парушев, Красимир Русев и Даниел Димитров.

Доц. Цветан Колев е роден 1942 г. ,завършил Московски текстилен институт. Работи в областта на живописта, преподава живопис във Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и методий" (ВТУ). Един от най-самобитните и оригинални съвременни творци, който успява да прикове вниманието на зрителя със своите любопитни многофигурни композиции. Носител на награда "Алианц България ‘08" за живопис.

Доц. Йордан Парушев е роден 1958 г., специализирал в Санкт Петербург. Работи в областта на живописта,асамблажа и колажа. Преподава изкуствознание и живопис във ВТУ. Живописният му почерк се характеризира с поетични названия, деликатно преливане на тоновете, минималистични композиции и мълчаливи дзен състояния.

Доц.Красимир Русев е роден 1964 г. Работи в областта на живописта. Преподава живопис в катедра "иконография" във ВТУ. В настоящата изложба ще ни изненада с интересни рисувани от него паравани.

Даниел Димитров е от най-младото поколение в компанията. Той е техен възпитаник с изключително въображение и прецизност, които влага в творбите си. В момента живее и твори в Германия

Няма коментари:

Публикуване на коментар