Търсене в този блог

сряда, 27 април 2011 г.

Младежи ще почистват екопътеките в Боженския Балкан

Eкопътеките в Боженския Балкан ще бъдат почистени тази събота от доброволци от Интеракт клуб Габрово, Младежката група на ГЕРБ, Кметовската ловна дружинка и служители на Архитектурно-исторически резерват "Боженци". Те ще почистват маршрутите Боженци- Трявна, Боженци- Източник- Градище- Габрово и от Боженци до местността Топала. В последствие ще бъдат ремонтирани разбити чешми и бродове.

Инициативата е част от спечелен проект по програма "Младежта в действие" на Сдружение "Планета Габрово". Темата на разработката е "Габровски младежи по пътя на традициите- устремени към бъдещето".

Основната цел на проекта е проучване, запазване и възстановяване на легендата, свързана със създателя на Габрово Рачо Ковача, както и запознаване на младите хора с историческото наследство на града и с възможностите за активна връзка с местните традиции.

Основните акценти в проекта са почистването на екопътеките и походът- възстановка "По пътя на Рачо Ковача", който тази година ще се проведе на 15 май.

"През миналата година в похода се включиха 80 човека, тази година очакваме повече участници, които да преминат по стъпките на Рачо Ковача", каза председателят на Сдружение "Планета Габрово" Ели Петрова.
Източник:© Дарик

Няма коментари:

Публикуване на коментар