Търсене в този блог

сряда, 13 април 2011 г.

Община Враца представя "дестинация Северозапад" в старата столица

Община Враца ще участва в 8-то международно туристическо изложение „Културен туризъм", което ще се проведе във Велико Търново от днес до 16 април 2011.

Специализираният форум за културен туризъм включва Туристическо изложение, дискусионна програма с презентации и обсъждания по актуални теми и Филмовия фестивал „На източния бряг на Европа".

Проявата се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" със съдействието на община Велико Търново, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Община Враца, съвместно с Регионалния исторически музей подготвя мултимедийна презентация на тема „Културно- историческото наследство на Враца и археологическите разкопки на РИМ - новите възможности на дестинация Северозапад", с която ще се представи по време на форума още през първия ден на изложението.

За представянето й е ангажиран археологът Георги Ганецовски, който ще разкаже за археологическите обекти на територията на Враца, културните и природни забележителности на региона.

Източник: Дарик нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар