Търсене в този блог

сряда, 13 април 2011 г.

Под стражата на римски легионери и търновски боили откриха „Културен туризъм - 2011”

Международното изложение „Културен туризъм” е една идея, за която претендираме да имаме авторски права, заяви при тържественото откриване на форума днес кметът на Велико Търновод-р Румен Рашев и подчерта, че идеята вече се е превърнала в национална. „Чрез културно-туристическия форум, България вече има едно богатство, паказано и на света”, отбеляза още градоначалникът. „Факт е, че с всяка година участниците в изложението са все повече, а съпътстващата програма по-разнообразна. Това е радостно за нас, защото съвпада с желанието и задачите на правителството за развитие и популяризиране на специализирания туризъм”, каза зам.-министърът на иконимиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. В тази връзка той сподели, че форумът заема подобаващо място и увери, че изложението ще получи подкрепата на държавата за неговото провеждане и за напред. Тържествено изложението бе открито под стражата на римски легионери и търновски боили.

В туристическата борса тази година участват над 120 изложители от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция, ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция и други. Форумът продължава до 15 април в изложбените зали „Рафаел Михайлов”, които ще бъдат отворени за посетители от 9.00 до 19.00 часа.

„Културен туризъм - 2011” се организира от общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”, Община Велико Търново, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Източник:radiovelikotarnovo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар