Търсене в този блог

сряда, 27 април 2011 г.

Македонците превзеха Банско

Стотици македонци от Щип, Скопие, Куманово и Струмица са отседнали за великденските празници в Банско. Повечето от тях са пристигнали с личните си автомобили.
Туристите са отседнали в местните хотели с пакети "ол инклузив" за по три-четири дни. Освен македонци, в курорта се забелязват и доста гърци. Банскалии споделят, че гърците не са добри клиенти, за разлика от македонците и българите, които обичат да се повеселят, да послушат музика и да почетат големия празник. Местните ресторантьори и хотелиери се оплакват, че тазгодишният сезон е много слаб. Още през март повечето хотели са затворили врати, а самият сезон е стартирал през декември. Туристи са липсвали, макар цените да са по-ниски от миналогодишните. Тази година е имало оферти за нощувка със закуска за 12 лева, но даже това не е привлякло гости.

Банскалии и гостите на града посрещнаха Възкресение Христово в една от най-големите и старинни църкви "Света Троица", която е построена през 1835 г. Тя е известна със своята кула, издигната през 1850 г., а часовникът й е поставен през 1866 г. от известния майстор Тодор Радонов. В двора на църквата е погребан големият български поет Пейо Яворов.

Източник:infotourism.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар