Търсене в този блог

сряда, 4 май 2011 г.

Търг за плаж в Кранево

Търг с тайно наддаване за отдаване под наем на морския плаж “Кранево-централен” в община Балчик е обявило Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Плажът остана без стопанин, след като през март с решение на Министерския съвет бе прекратен договорът за концесия заради неизпълнение на договорните задължения на концесионера „Титан Чистота" ООД. Обектът е изключителна държавна собственост, с активна плажна площ 34 022 кв. м. Търгът ще се проведе на 13 май в МРРБ.

Повече гости от Германия се очакват по българските курорти тази година. Това е станало ясно при посещението на немския посланик у нас Матиас Мартин Хьопфнер във Варна.

Курортният комплекс “Албена” също очаква ръст на немските туристи това лято с около 20-30%о. Над 500 туристически агенции от Германия са участвали в обучителни семинари за новостите през този сезон в Албена.

Водят се преговори с няколко държави за снимки на части от Аватар 2, но най-голям ШАНС за сцена на продължението на хитовия блокбъстър има България, заяви пред журналисти говорител на Twentieth Century Fox.
Според наши медии режисьорът Джеймс Камерън е бил на тайно посещение в България, за да направи оглед на терени, подходящи за продължението на филма. Споменава се за различни интересни природни забележителности в страната, които биха могли да се използват като естествен филмов декор – заливите в района на Каварна, Побитите камъни край Варна, Деветашката пещера край Ловеч, Дяволското гърло в Родопите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар