Търсене в този блог

сряда, 4 май 2011 г.

Строителството в Балчик и Албена спира през туристическия сезон

Строително-монтажните работи в черноморския комплекс „Албена“, курортната зона „Двореца“ в Балчик, зони за отдих в село Кранево, както и в други територии в общината, където почиват летовници, се преустановяват през новия туристически сезон.
Това постанови със заповед кметът Николай Ангелов, съобщи БТА. Общината забранява достъпа на едрогабаритна строителна техника в периода от 15 май до 1 октомври. Инвеститорите, които нарушават разпоредбите, ще бъдат санкционирани с глоба до 10 000 лева, предупреждават от кметската управа. За да се осигури спокойно пребиваване на туристите, най-късно до 20 май строителите трябва да оградят и обезопасят недовършените обекти, да почистят уличните настилки, тротоари и зелени площи.
От общината посочват, че строителните отпадъци могат да бъдат извозени до градското депо или до складове на строителните фирми. Само в обекти, за които строителите са спазили заповедта на кмета, могат да продължат вътрешни довършителни работи. Доставката на строителни материали обаче може да става само в часовете от 9 до 12 и между 16-18 часа, като не се допуска складирането им по улици и тротоари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар