Търсене в този блог

сряда, 4 май 2011 г.

Природен парк "Странджа" ще се представи на зелен фестивал в Бургас

Природен парк Странджа ще представи възможностите за алтернативен туризъм на първия зелен фестивал в Морската градина на Бургас 28 и 29 май. Това съобщиха от дирекцията на парка и Българската фондация "Биоразнообразие".

Регионалната марка Странджа миналата седмица гостува на фестивала "Зелени дни" в София, където вече представи места за настаняване, туристически услуги, традиционни местни продукти, произведени по щадящ природата начин. Най-търсени на щанда бяха: черноморска риба от Царево, приготвена по стари рецепти, Странджански зелник от Малко Търново, за който всяка домакиня в Странджа има собствена тайна в рецептата; манов мед от Звездец, Странджански чай, отгледан в района на Малко Търново и вълнени изделия, изработени от членовете на дружество "Златно руно" – Звездец.

В помощ на посетителите дирекцията на парка е издала няколко книги: "Великата Странджанска пустиня" на д-р Дико Патронов, Туристически пътеводител на ПП Странджа, Определител на растенията в ПП Странджа, Природата на ПП Странджа, както и информационните материали за еко пътеки, маршрути, места за настаняване, нови туристически услуги, сертифицирани с регионалната марка Странджа.

Автор: Horemag.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар