Търсене в този блог

сряда, 11 май 2011 г.

Няма увеличение на цените на туристически услуги по южното Черноморие

Минимален е броят на малките хотели и къщи за гости, които няма да отворят врати през този летен сезон, каза Дияна Колчева, председател на Съюза по туризъм "Черноморец".
„Те имат някакви пазарни позиции. През годините, през които са работили, имат своите постоянни гости. Може би периодът на работа ще бъде много по-кратък, отколкото традиционно, тъй като всеки се стреми да спести от разходи по персонал и режийни разходи, така че най-вероятно по-кратък ще бъде периодът на работа през този сезон”, поясни Колчева.
И тази година се очаква голяма посещаемост на румънски туристи по Южното Черноморие. По време на Великденските празници е имало доста румънци, които предпочитат да почиват по нашето Черноморие. Качеството на предлаганите услуги е достатъчно високо, защото хотелиерите във висококатегорийните хотели са принудени да предлагат нощувка на ниски цени, за да могат да привлекат туристи и да си осигурят съответните приходи.
На въпрос, идват ли богати туристи да почиват по Черноморието ни, Колчева отговори, че богати са всички онези хора, които могат да си позволят да пътуват на почивка във време на криза. По думите й, на този етап чужденците, които идват в България, са достатъчно платежоспособни. Политиката на правителството и на самите общини в област Бургас е такава, че се привличат по-богати туристи.
На този етап няма увеличение на цените на предлаганите туристически услуги по южното Черноморие. Все още има отражение от икономическата криза върху туристическия пазар. „Цените запазват равнищата от миналата година. Надявам се, че по този начин ще привлечем достатъчен брой туристи, за да запълним базата си”, каза още Колчева. Има частични резервации от страна на български туристи, но масовото резервиране ще бъде от края на юни и началото на юли за силния сезон. „От тази година българинът планира почивката си. Но въпреки това ваканцията се планира в последния момент. Българинът предпочита да почива в активния сезон юли-август. За съжаление, през последните години не можахме да наложим тенденция българите да почиват по нашето Черноморие в предсезона, когато е най-благоприятно за тях, тъй като няма голямо присъствие на други туристи, по-спокойно и приятно е. Ако тази тенденция се наложи през годините се надявам, че ще бъде успешна”, каза още Колчева.
infotourism.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар