Търсене в този блог

сряда, 4 май 2011 г.

Предимно българи, гърци и руснаци са посетили Сандански за Великден

Хотелската база в Сандански по време на Великденските празници е била запълнена на 100%. Това каза Мария Таушанова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в курортния град.

По думите й, празниците в Сандански и Мелник са преминали много добре. Туристите са посетили оброчища в селски местности в региона, поясни Таушанова и допълни, че интересното на тези места е това, че се изпълняват ритуали.

sandanski.org

Тя посочи, че на втория ден на Великден туристите са били свидетели на уникално хвърляне на яйца в село Струма. Мария Таушанова заяви, че не е имало отказали се туристи от почивка в Сандански, дори напротив. За чакащите туристи се предложиха алтернативи, поясни секретарят и допълни, че за предвидените кратки екскурзии, включени в пакетите на почиващите, не е имало места в автобусите поради прекомерния брой желаещи да посетят различни обекти. „Много туристи от Гърция, Русия и България разгледаха Роженския манастир, след това се отправиха и до Рилската света обител, както и много селца в региона” поясни Таушанова.

Тя каза, че интересното, което се наблюдава в Сандански от няколко години е, че руски групи, които идват в България, решават да останат в курортния град най-малко 20 дни, като почивките им стигат продължителност до месец и половина. Мария Таушанова каза още, че руснаците са били очаровани от празника с надхвърлянето с яйца, който се проведе в село Струма, посетили са и село Богородица, където са разгледали стара черква още от времето на турското робство. В заключение тя посочи, че гостите на Сандански не са имали затруднения с трафика, както е било предишни години и са се придвижили по главен път Е-79 сравнително бързо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар