Търсене в този блог

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Балкански авиационен събор на летищата в Лесново и Приморско

Летищата Лесново и Приморско, собственост на „Албена” АД, са домакини на първия по рода си Балкански авиационен събор, който стартира от днес на двата аеропорта.
Въздушни акробатични демонстрации и изложба на различни видове самолети са включени в програмата на събора, който ще продължи до 11 юли.

На официалното откриване на най-новото бизнес летище на Балканския полуостров – Лесново, ще присъстват гости от чужбина и представители на общински и частни организации, информират от курорта Албена. На 9 юли всички участници ще прелетят от Лесново до Приморско, където програмата ще продължи с демонстрации на въздушни акробатични умения, скокове с парашут, въздушен бой на авиомоделисти, както и любителски прелитания по Черноморието.

Авиофестът се организира от Асоциацията на пилотите и собственици на самолети, Българската асоциация на леката авиация, община Елин Пелин, община Приморско, летищата Лесново и Приморско, Албена АД и ММЦ Приморско.

Специално за събитието ще има изградени временни КПП–та на двете летища, което ще позволи на гостите от Европейския съюз да кацнат на летищата и да преминат документална проверка на място, уточняват организаторите.

В Балканския Авиационен Събор участие ще вземат пилоти, собственици на самолети и авиационни ентусиасти от всички балкански държави. Специално за мероприятието са долетели със собствените си самолети и група пилоти любители от Израел.

Дарик Добрич

Няма коментари:

Публикуване на коментар