Търсене в този блог

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Нараства броя на туристите в Златоград

Преминаващият през Златоград туристически поток е увеличен с 15% в сравнение с предишния летен сезон, съобщи Александър Митушев, председател на местното хотелиерско сдружение, цитиран от БТА.
Данните от началото на сезона показват ръст предимно при българските и румънските туристи, пребиваващи в южния град, пътувайки към гръцките плажове.
Пътуващите през ГКПП "Златоград-Ксанти" през почивните дни се увеличават двойно и трафикът през почивните дни в началото на лятото е около 4 000 души дневно, информира комисар Тодор Георгиев - директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.
Хотелиери в Златоград вече работят по общи туристически пакети съвместно със свои гръцки колеги, обяснява Митушев. Българско-гръцките оферти съчетават нощувки в планината и в курорти на Беломорието, както е популярното название на крайбрежието на Егейско море за жителите на Родопите.
Туристите се превозват единствено с микробуси, тъй като трасето "Златоград-Ксанти" не позволява преминаването на по-големи превозни средства.
Протестите в гръцките градове засега не се отразяват отрицателно на туристическите групи, насочени към Северна Гърция.
От хотелиерското сдружение в Златоград прогнозират по-успешен летен сезон, съдейки по засиления интерес през май и юни. През това лято се забелязва увеличение на потока на румънските туристи през ГКПП "Златоград".

от iNews.bg | 06.07.2011 |

Няма коментари:

Публикуване на коментар