Търсене в този блог

понеделник, 19 септември 2011 г.

Успешен сезон, отчетоха от Националния борд по туризъм

За България туристически сезон през лято 2011 г. летен туристически сезон е доказано по-добър от миналата година, като прогнозата за приходи от чуждестранни туристи бележи ръст 4.5 на сто и около 2,7 милиарда евро, според Националния борд по туризъм.

Приходите от български туристи, най-вероятно не надвишават 1,5 млрд. евро, според на борда, съобщиха по бТВ.

През цялата година увеличението в броя на туристите се очаква да бъде 14 на сто, казаха от борда на 28 август 2011 г., денят в който България се чества като ден на туризма.

Комисията, каза, че през лятото на 2011 г. се наблюдава значително увеличение в броя на туристите, посещаващи България от Русия, Словакия, Чешката република, Унгария и Полша. Има леко увеличение на туристите от Обединеното кралство и Германия.

Предварителните данни за пиковия месец август потвърждават първоначалните очаквания на туристическата индустрия за повече посетители на Черно море в България, тенденция, за която се съди по увеличението на резервациите в хотелите.

Борда по туризъм очаква "добър" септември за туристическата индустрия на България, поради прогнозите за хубаво време и отстъпките, които много хотели по морето вече направиха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар