Търсене в този блог

четвъртък, 23 юни 2011 г.

Общината поема стопанисването на Централния плаж в Бургас

Община Бургас е готова да поеме грижата за Централния плаж през летен сезон 2011, след като плажът остана без концесионер, съобщават от общинската администрация. Липсата на концесионер означава, че плажната ивица ще остане без спасители, медицинско обслужване, почистване и поддържане.

В докладна записка до Общинския съвет, която ще бъде разгледана при предстоящото му заседание на 23 юни, кметът Димитър Николов предлага съветниците да дадат съгласие плаж „Бургас -централен” да бъде предаден за стопанисване и управление на Общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”. На него ще се възложи извършването на водно-спасителна дейност, медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане.

През март 2011 г. е поискано разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за безвъзмездно предоставяне за управление на община Бургас на плаж „Бургас – централен”. Предстои предложението да бъде разгледано на заседание на Министерски съвет.

Кметът на Бургас предлага Общинският съвет да вземе решение, което ще е под условие и ще изпревари действията на Министерски съвет, за да се спечели време, защото плажът вече се посещава от жителите на Бургас и туристи. След разглеждането на предложението от Министерски съвет, ще се наложи спешно да се извършат действия за обезопасяването, в това число водно спасяване, медицинско обслужване и почистване на ивицата.

За всички тези дейности са предвидени средства в размер на 50 000 лева.

от 22.06.2011 08:29 Автор - Турист Медиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар